Kattopinnoitus

Pinnoituksella voit jopa tuplata kattosi käyttöiän

Rapautunut ja huoltamaton tiili- tai mineriittikatto on monesti sammaloitunut. Sammal, jäkälä ja muu kasvusto aiheuttaa katteen haurastumista, jonka seurauksena kate imee helpommin vettä sisäänsä. Kun vesi jäätyy ja sulaa vuoden normaalin kiertokulun mukaan, aiheuttaa lämpötilan vaihtelut katteeseen pakkasrapautumista. Pahimmillaan seurauksena on vuotava vesikatto ja edessä mittava kattoremontti.

Pinnoittamalla katon pinta ja toiminnallisuus palautetaan nopeasti alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Oikein pesty ja pinnoitettu tiili- tai mineriittikatto hylkii vettä ja kosteutta, pysyen kuivana ja kevyenä ympäri vuoden. Pinnoitetun katteen pintaan kasvustokaan ei pääse kiinnittymään, mikä tekee katosta huoltovapaan ja tyylikkään kokonaisuuden.

Hormipinnoitus

Hormeja kunnostetaan ennen kaikkea paloturvallisuuden vuoksi

Useimmat vanhat muuratut tiilipiiput ovat rapautuneet vuosien varrella rankoissa sääolosuhteissa sekä kovassa käytössä. Tiilien välissä oleva muurauslaasti on monesti rapautunut ja halkeillut pahasti, aiheuttaen vuotokohtia piippuun. Piipun epätasaiseen sisäpintaan kertyy herkästi nokea, aiheuttaen nokipalovaaran. Epätasainen hormin sisäpinta heikentää myös hormin vetokykyä sekä vaikeuttaa nuohoojan työtä.

Savu- ja palokaasuja vuotava hormi on riski terveydelle, sekä pahimmassa tapauksessa jopa hengenvaarallinen. Hormisaneerauksien (massauksien) tarkoituksena on palauttaa hormit turvalliseen ja käyttökelpoiseen kuntoon nopeasti ja edullisesti.

Kattoremontti

Uusi ja nykyaikainen vesikatto on tyylikäs sekä se suojaa kotiasi

Milloin viimeksi kävit katolla tarkastamassa sen kunnon? Vuotaako kattosi? Onko katemateriaali rikkoutunut? Onko kattorakenne oikea?

Piilevät vuodot voivat aiheuttaa pahimmillaan mittavia vahinkoja, joten katon kunnon seuraaminen säännöllisesti on tärkeää. Katto on kokonaisuus, johon kuuluvat katemateriaalin ja kattorakenteen lisäksi aluskate, läpiviennit, rakennuspellitykset, kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmä sekä räystäslaudoitukset. Nykyinen vesikattosi on voitu toteuttaa virheellisesti tai se ei vastaa nykypäivän rakennusvaatimuksia. Huonokuntoisen katon uusiminen muuttaa koko talosi ilmettä ja nostaa sen arvoa.

Tule asennusnäytökseen!

Haluatko nähdä kuinka ammattilaiset tekevät kattopinnoituksen, hormipinnoituksen tai kattoremontin?

Asennusnäytöspyyntö ›

Back to top