Kaj Silfvastin kotitila sijaitsee Lapinjärven Pukaron kylässä. Maatilan 300-neliöisen päärakennuksen kattotiilet rapistuivat käsiin, joten tilalle vaihdettiin peltikatto. Työ tehtiin Suomen Elementtikaton ratkaisuilla kahdessa päivässä. Tilalla hämmästellään yhä remontin nopeutta.

Kaj Silfvast viettää tällä hetkellä eläkepäiviä omalla kotitilallaan. Uraa on vuosien mittaan rakennettu niin pankinjohtajana kuin maanviljelyksenkin parissa. Nykyään Kaj ja hänen vaimonsa Liisa pyörittävät tilalla matkailu- ja majoitusbisnestä.

– Meillä on yritys, jonka nimi on Silfvastas Holiday Homes. Tilan päärakennus on 110 vuotta vanha ja todella hyvässä kunnossa. Minun elinikänäni se on maalattu ainakin kolmesti, ja kattokin oli tehty ainakin kerran uusiksi. Viimeisin katto oli 50-55 vuotta vanha tiilikatto, Kaj kertoo.

”Luottamus ja mielenkiinto uuteen elementtiin syntyi heti alkukättelyssä.”

Remontin tarve syntyi vanhan katon kunnosta. Alkuperäisenä suunnitelmana oli maalauttaa vanhat tiilet. Työmiehet olivat jo katon pesussa, kun tapahtui jotain yllättävää.
– Tiilet menivät rikki sitä mukaa, kun työntekijät kävelivät siellä. Katto oli pakko tehdä uusiksi. Pian Suomen Elementtikatto otti minuun yhteyttä, ja he tulivat käymään paikan päällä.

– Heidän tarjouksensa ei ollut halvin, mutta systeemi on uusi ja hyvin kiinnostava, siksi halusin lähteä tekemään remonttia heidän kanssaan. Luottamus ja mielenkiinto uuteen elementtiin syntyi heti alkukättelyssä, Kaj perustelee.

”En ole koskaan nähnyt näin tehokasta yritystä.”

Kevättalvella 2017 Silfvastin tilalla oltiin jo työntouhussa. Suomen Elementtikaton auto kaartoi pihaan tuoden paikalle peltielementit ja vaihtolavat. Neljä miestä alkoi tyhjentää tiiliä katolta.

– Kaikki toimi kuin elokuvissa! Seuraavana aamuna noin 300 neliön kattoala oli tyhjä. Pellit nostettiin nostureilla paikalleen, ja ennen iltaa remontti oli valmis. Suomen Elementtikatolla on oma tapansa tehdä remontti. Pellit tulivat elementteinä, ja ne yhdisteltiin nopeasti katolla. En ole koskaan nähnyt näin tehokasta yritystä, Kaj hämmästelee.

Ilma suosi remonttia, ja työntekijät pystyivät tekemään pitkää päivää. Se oli myös matkailutilan etu, sillä internetin varaustoiminnot piti sulkea remontin ajaksi. Remontti valmistui kahdessa päivässä.

”Tänne voi tulla katsomaan työn tulosta.”

– Remontti ei vaikuttanut asumiseemme tilalla. Suomen Elementtikatto huolehti hyvin myös työmaan siisteydestä. Työ sujui hyvin, Kaj kiittää.

Uusi katto on komea. Kajn mukaan 110-vuotias maatilavanhus on tällä hetkellä sellaisessa kunnossa, että sen voisi vaikka heti pistää myyntiin. Tulevaisuuden varalle on kuitenkin jo viritelty suunnitelmia matkailubisneksen kehittämiseksi.

– Olemme miettineet tilalle ruokailujuttuja ja kokouksen pitopaikkaa. Mitään ei ole kuitenkaan lyöty vielä lukkoon. Voisin ilman muuta suositella Suomen Elementtikattoa. Olen itsekin ollut markkina-alalla kymmenen, kaksikymmentä vuotta, ja heidän asiakaspalvelunsa on viimeisen päälle. Tänne voi tulla katsomaan työn tulosta, Kaj hymyilee.

Back to top