Sundströmit, Espoon Vanhakartano

Eläkeläispariskunta Sylvia ja Lars Sundström muutti Espoon Vanhaankartanoon rakennettuun kotiinsa vuonna 1962. 55 vuotta vanha katto sai siirtyä uuden tieltä, kun syyskuussa 2016 Suomen Elementtikatto Oy teki ”Sylvilään” uuden peltikaton elementeistä. Aviopari on uuteen kattoonsa ja kattoremontin toteutukseen erittäin tyytyväisiä.

Espoon Vanhankaupungin maalaismaisemissa sijaitsee Sylvilä, Sylvia Sundströmin kotitila. Sylvia on asunut samalla paikalla koko ikänsä ja vuonna 1961 he aloittivat Lars Sundströmin kanssa rakentaa omaa taloaan Sylvian lapsuudenkodin läheisyyteen. Kattoremontti alkoi 55 vuotta vanhassa talossa olla ajankohtainen.

– Talon peltikatto oli jo aikansa elänyt ja pellit olivat huonossa kunnossa. Katto ei kuitenkaan vuotanut eikä siinä varsinaisesti ollut mitään vikaa. Vanhassa katossa ei kuitenkaan ollut aluskatetta, lämminhenkinen pariskunta kertaa.

”Emme edes huomanneet, kun vanhaa kattoa revittiin pois”

Kun pariskunnan naapuritalossa asuvan pojan katto remontoitiin, teki Suomen Elementtikatto samalla tarjouksen myös vanhempien katosta. Remontti toteutui syyskuussa yhden työpäivän aikana.

– Työ hoitui nopeasti ja pystyimme olemaan remontin ajan kotona. Emme edes huomanneet, kun vanhaa kattoa revittiin irti. Työmiehet olivat mukavia ja nopeita. Eivät he vetäneet lonkkaa vaan tekivät töitä aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Meille jäi sellainen kuva, että he olivat osaavaa, nuorta väkeä, kaksikko muistelee.

Uusi katto tehtiin valmiista elementistä, jossa pelti on yhtenäinen harjasta räystäälle saakka.

– Katto on oikein hyvin tehty, olemme oikein tyytyväisiä siihen. Rehellisesti sanottuna katto on hyvännäköinen, kyllä sen ilme muuttui ja päivittyi. Tuolla kun menen tiellä, huomaan, että katto on hyvännäköinen. Ei harmita yhtään, että laitoimme uuden katon, Sylvia naureskelee.

– Monet ovat kattoa kehuneet, Lars jatkaa hymyillen.

Back to top